Pečený pstruh so zeleninou

Pečený pstruh so zeleninou

Hľadáš nenáročné, rýchlo pripravené jedlo na obed s nízkym obsahom kalórii a mnohými bielkovinami? Pečený pstruh so zeleninou je priam ideálnou voľbou vďaka vysokému podielu bielkovín – až 22 gramov, málo tukom a sacharidom.

Jednoduché a chutné letné jedlo

Pečený pstruh dúhový - príprava so sójovou omáčkou
Pečený pstruh dúhový – príprava so sójovou omáčkou

Vraví sa, že ryby sú zdravé. Samozrejme je to pravda. Mnohých ľudí však odrádza na prvý pohľad zložitá príprava. Tiež som patril do tejto skupinky ľudí.

Čo by však malo byť na rybe náročné na prípravu? Dokopy nič. Ak zakúpiš filety, respektíve predpripraveného pstruha jedinou tvojou starosťou je dochutiť ho.

V tomto recepte pstruha iba umyješ, potrieš sójovou omáčkou a posypeš trochou čierneho korenia. Nič zložité však? Nemusíš pripravovať ani prílohu.

Príprava zeleniny

K vynikajúco pripravenému pečenému pstruhovi bez pochýb patrí mierne upravená zelenina. V tomto recepte síce zeleninu pečieme dlhšie ako samotného pstruha, avšak ak nezvolíš na rúre mód ´gril´ a vysokú teplotu, zelenina nebude spálená. Optimálne je, ak necháš nejakú zeleninu umiestnenú pod pstruhom. Ostane výrazne menej prepečená a bude príjemne chutiť po pstruhovi.

Pečený pstruh so zeleninou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Pečený pstruh so zeleninou - suroviny na prípravu

  • 400g – pstruh dúhový (fileta)
  • 2 malé cibuľky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 malé mrkvy
  • 1/4 šalátovej uhorky
  • 3pl sójovej omáčky
  • 1 list ľadového šalátu
  • citrón

Príprava pstruha

  1. Rúru nahrejeme na 200°C.
  2. Cibuľky a šalátovú uhorku očistíme a nakrájame na kolieska.
  3. Očistený cesnak a mrkvu nakrájame na menšie kúsky. Cesnak môžeme nakrájať i na malé, stredne hrubé plátky.
  4. Zeleninu zmiešame a pridáme 1pl sójovej omáčky a štipku čierneho korenia.
  5. Ochutenú zeleninovú zmes vložíme na plech do rúry na 10 minút, zakiaľ pripravíme pstruha.
  6. Pstruha umyjeme, necháme odtiecť vodu a mäso (nie kožu) polejeme sójovou omáčkou.
  7. Dochutíme čiernym korením.
  8. Keď je zelenina mierne orestovaná, vytvoríme miesto pre pstruha a naukladáme naň kúsky zeleniny.
  9. Pečieme 30 minút, respektíve podľa potreby.
  10. Pred servírovaním umyjeme šalátový list, natrháme na menšie kúsky a umiestnime na tanier.
  11. Citrónom nakrájaným na kolieska pokvapkáme hotového pstruha umiestneného na ľadovom šaláte a zelenine.

Ak ti pečený pstruh so zeleninou chutil, pozri jedlá z mäsa, ryby, zdravý obed, večera a slané pochúťky.

Ďalšie inšpirácie na zdravé a chutné jedlá nájdeš i na instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.